Owoce oraz warzywa sezonowe, umyte i porcjowane, dostępne są dla uczniów i uczennic

podczas każdego posiłku bez ograniczeń.



W celu skorzystania z usług stołówki Fundacji Primus należy wybrać jedną z dwóch możliwości złożenia deklaracji. W razie pytań prosimy o kontakt ze stołówką - tel. 727 411 601.
 
Formularz papierowy
Pobierz formularz zgłoszeniowy, wydrukuj, wypełnij, podpisz i dostarcz na stołówkę. 
  • Wypełniając formularz zgłoszeniowy, deklarują Państwo chęć, aby dziecko korzystało z przygotowywanych przez GASTRO TEAM posiłków przez cały rok szkolny. 
  • W przypadku rezygnacji z posiłków, konieczne jest poinformowanie firmy GASTRO TEAM e-mailem: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., w innym przypadku będziemy nadal przygotowywać obiady, co wiąże się z koniecznością zapłaty za posiłki.
 
Aplikacja
 Wejdź na stronę https://primus.gastroteam24.pl i postępuj zgodnie ze wskazówkami.
  • Kliknij w przycisk załóż konto.
  • Należy wpisać dane użytkownika (rodzica lub opiekuna), zapoznać się i zaakceptować regulamin i politykę prywatności.
  • Po zapisaniu danych, na podany e-mail zostanie wysłany link aktywacyjny do potwierdzenia. Należy w niego kliknąć.
  • instrukcja korzystania z aplikacji 
 

    


Szanowni Państwo,

istnieje możliwość zamówienia posiłków na wynos lub z dostawą. Umożliwiamy również w zaistniałej sytuacji możliwość zamówienia posiłków w jednej cenie dla Państwa i innych członków rodziny. Zamówienia można składać drogą elektroniczną do 9:00 na dany dzień (adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., tel. kontaktowy 727 411 601 lub 500 022 202).

Do odbioru w stołówce szkolnej lub na portierni.

 


 
GASTRO TEAM jest firmą specjalizującą się w żywieniu zbiorowym dzieci i młodzieży w placówkach edukacyjnych. Ideą firmy jest przygotowywanie zdrowych, pełnowartościowych posiłków, dostosowanych do potrzeb dzieci i młodzieży.
 
 
 
Ważne informacje:
  • Diety specjalne - problemy zdrowotne, takie jak cukrzyca, alergie pokarmowe czy podwyższony poziom cholesterolu we krwi, powodują znaczne utrudnienia w zaplanowaniu prawidłowej diety, jak i w przygotowaniu odpowiedniego jedzenia. Jadłospis tworzony jest przez wykwalifikowanego dietetyka po rozmowie z osobą, która wymaga specjalnego odżywiania, lub jej opiekunem.

  • Promocja zdrowego żywienia w placówkach edukacyjnych - planujemy ogranizować warsztaty kulinarne – tematyczne. Dzieci pod okiem kucharza mogą  poznać produkty, z których przygotowywane są potrawy.  Własnoręcznie  wykonują  np. kanapki, koktajle jogurtowo-owocowe lub warzywno-owocowe, sałatki, wrapy, tortille z naleśników szpinakowych z różnymi farszami, samodzielnie mogą wycisnąć sok z warzyw i owocow.

    Tego typu zajęcia pozwalają odkryć nowe smaki i potrawy, które dzieci mogą następnie powtórzyć w domu.

  • "Wiem co jem" - promujemy zdrowe nawyki żywieniowe. Naszym celem jest zachęcenie dzieci do świadomego wyboru zdrowych produktów. Ze szczególną starannością dobieramy towary, z których przygotowywane są posiłki dla dzieci.

  • Kuchnia tematyczna i świata -  raz w miesiącu serwujemy kuchnię świata (informacja będzie umieszczana w jadłospisie), a 3 razy w roku organizujemy pokaz kuchni świata wraz z degustacją niezależnie od obiadu.

  • Firma certyfikowana znakiem jakości wdrożonego systemu HACCP.

 

Dbamy o nasze produkty w sposób wyjątkowy. m.in.:

  • Od kilku lat ziemniaki otrzymujemy tylko w jednym wybranym gatunku z jednego gospodarstwa mieszczącego się pod Płońskiem.
  • Sami zaopatrujemy się w pozostałe warzywa i owoce na warszawskiej giełdzie Bronisze, starannie selekcjonując dokładnie towar.
  • Mięso i drób kupujemy od stałych dostawców od 8 lat i przyjmujemy towar wyłącznie po podwójnym teście jakości zgodnym z ISO - HACCP.
  • Przechowujemy próbki naszych produktów do 72 h.
  • Sami badamy nasze produkty pod względem jakości i stale ją poprawiamy.