Na pierwszej przerwie uczniowie klas 4- 6 wystawili przygotowane produkty. Na pięknie udekorowanych stołach zagościły śliwki, winogrona, figi, borówki, dżemy, soki, oraz  kapusta, bakłażany i cebula. Przygotowano tarty, ciasta, naleśniki, knedle i zapiekanki, częstowano przekąskami oraz koktajlami z owoców i warzyw. W ramach „Kolorowego Dnia”, uczniowie wykonali, plakaty i ulotki zachęcające do konsumpcji warzyw i owoców, rozdawali również przepisy na smakowite przekąski. W tym dniu większość uczniów i nauczycieli przyszła do szkoły w ubraniach w barwach dnia, a przerwa zamieniła się w radosny piknik. 

„Zdrowy Dzień Kolorowy”, to także konkurs na najciekawiej przygotowany pokaz (stół, plakat, przepisy, prezentacja produktów, ubrania).

  • Nagroda indywidualna - najbardziej zaangażowani uczniowie otrzymują dodatkową ocenę bardzo dobrą z przyrody.
  • Nagroda zespołowa -  przyznawana raz w semestrze klasie, która zdobędzie łącznie największą ilość kolorowych punktów.

Zaangażowanie wielu zespołów klasowych w przygotowanie i prezentację produktów było imponujące!

DZIĘKUJEMY :-)

Maksymalną liczbę 10 punktów uzyskała tym razem klasa 5a.

GRATULUJEMY :-)